-
  • Zwartepieten in de zorg

  • Terecht signaleert Carla Hollak dat we “met z’n allen een onwerkbaar systeem [hebben] gecreëerd.” en dat “alle partijen hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze situatie.” Dus niet alleen de verzekeraars, niet alleen de specialisten, niet alleen de overheid, de mondige patiënten of de ziekenhuizen. Het hele systeem rammelt, en af en toe krijgt er iemand toevallig de schuld.

    Ze ziet echter over het hoofd dat de omwenteling waar ze voor pleit minder ver weg is dan het lijkt: de goed onderzochte en veilige Traditionele Chinese Geneeswijzen zijn op dit moment beschikbaar in de vorm van op HBO-niveau opgeleide professionals, zoals de leden van Zhong. Aandacht voor de gezondheid van de hele mens, zorgvuldigheid in de diagnose en het gebruik van kruiden, massage en acupunctuurtechnieken die berusten op een eeuwenoude klinische ervaring en respect voor het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen zonder moderne technische ingrepen, zijn de basis van waaruit zij werken.

    Een bekend spreekwoord zegt dat doorgaan op dezelfde manier en een ander resultaat verwachten dan eerst, een aardige definitie van gekte is, dus als we het er allemaal over eens zijn dat het anders moet, laten we de gezondheidszorg dan ook echt anders aanpakken, en de traditionele geneeswijzen volop inzetten!

    https://www.medischcontact.nl/opinie/blogs-columns/blog/zwartepieten.htm