De zelfzorgworkshop is bedoelt om te leren leven zonder medicijnen, supplementen of kruidenmiddeltjes de gezondheid van jezelf en van je gezin te ondersteunen. Denk daarbij aan het immuunsysteem versterken, energie opbouwen, stress verminderen en het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Het kan echt, en het is niet vaag of spiritueel, maar gewoon dat wat voor onze voorouders heel gewoon was.

Zelfzorgworkshop op zaterdag 1 april: Moxa, en shiatsu

Moxibustion is het gebruik van warmte om specifieke delen van het lichaam te verwarmen, inclusief acupunctuurpunten, meestal met een kruid genaamd “moxa”, Artemisia argyi. Archeologisch bewijs suggereert dat moxibustie de meest toegepaste methode was om acupunctuurpunten te stimuleren toen acupunctuur voor het eerst begon.

In deze workshop leren we omgaan met verschillende vormen van moxa, zoals de moxa “sigaar” en okyu (directe moxa).

Moxa wordt in Azie wel gebruikt voor kneuzingen, immuunproblemen, het verhelpen van griepsymptomen, vermoeidheid, blessures en gewrichtspijn. Daarnaast kan moxa therapie tevens worden gebruikt om de kans op een stuitligging gedurende de zwangerschap te verkleinen.

Shiatsu is van oorsprong een Oosterse therapievorm. In de Japanse taal betekent ‘shi’ vinger en ‘atsu” druk.Tijdens een behandeling wordt er met de hand of duim druk uitgeoefend op de huid en daarmee op de onderliggende weefsels van de patiënt.

Door een shiatsubehandeling wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam gestimuleerd en versterkt. Shiatsu is een natuurgeneeskundige therapie waarbij op holistische (=geheel) wijze naar de mens wordt gekeken: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel.
Shiatsu werkt stimulerend, helend en preventief

Shiatsu vergroot je weerstand en het natuurlijke herstelvermogen van je lichaam en geest. De effecten zijn legio: een betere nachtrust, rustiger en geconcentreerder werken, betere sportprestaties, minder spanning, een minder geblokkeerde of juist stevigere stoelgang, minder hinder of geen hinder meer van oude emotionele ervaringen. Shiatsu is geschikt voor alle leeftijden.

Lokatie: Boerderij in Voorst


Docent: John Jaarsveld, gediplomeerd acupuncturist, moxibustionist, specialist in Neijing Nature-Based Medicine en Japanse acupunctuur.

Datum/ Tijd: zaterdag 1 april
Prijs: €50,- per workshop

Meer informatie & opgeven: jjc@itchi-go.nl / 0643139217