Wat denkt mijn lichaam?


Een oefening.

We hebben allerlei ideeën over ons lichaam: het is mooi of lelijk, te dik of te dun, een bron van plezier en genot of het zit ons enorm in de weg en verhindert dat we kunnen doen wat we willen. Neem een moment om rustig te kunnen zitten. Wordt bewust van je lichaam, hoe het voelt en ademt. Stel jezelf dan deze vragen, en neem genoeg tijd tussen iedere vraag, zodat er ook echt een antwoord kan komen:

  • hoe voel ik mij over mijn lichaam?
  • waar komen die gevoelens vandaan?
  • Helpt of hindert mijn lichaam me mijn levensdoelen te bereiken?

En daarna de lastigere vragen:

  • hoe denkt mijn lichaam over mijn doelen?
  • wat vind mijn lichaam van mij?

Neem de tijd om te luisteren en luister echt naar het antwoord. Of mijn lichaam bang is, of boos, blij of verdrietig. Vraag dan wat het wil, dan vertel ik wat ik zou willen. Hoe realistisch is dat helemaal? In het Oosten zegt men wel: “denk met je lichaam”. Wat betekend dat? Ik vraag mijn lichaam om hulp. De dialoog gaat door totdat er een gevoel is dat de afstand kleiner geworden is, of dat de relatie zich verdiept heeft. En dan blijf ik zitten, genietend van alle sensaties
van mijn lichaam, alle geluiden en ruimte om mij heen en mijzelf.


Contact:

06-43139217
info@itchi-go.nl

Adres Zoetermeer:
Aïdaschouw 1
2726 JZ Zoetermeer

Adres Den Haag:
Goeverneurlaan 465
2523CC Den Haag

Adres Community Clinic:
Jonckbloetplein 24
2523 AR Den Haag

Privacystatemant
Algemene voorwaarden