-
  • Vrouwengeneeskunde

  • Interview met Elisabeth van den Berkmortel in Volzin. Magazine voor religie en samenleving, nr 7 juli 2018, jaargang 17, volzin.nu

    “Steeds meer mensen weten de weg naar een alternatief, (of complementair) therapeut te vinden. Ook bij ons in de praktijk merken we dat de reguliere zorgverlening steeds meer oog heeft voor de aanvulling die wij aan hun patiënten kunnen geven, doordat het aantal doorverwijzingen van artsen of fysiotherapeuten stijgt, zoals in het artikel ook wordt gemeld.

    Onze ervaring onderschrijft dat ook mensen met een reguliere medische opleiding de drempel steeds lager wordt om voor een specialistisch alternatief therapeut te kiezen die de kennis uit de verschillende medische modellen combineert: onder onze cliënten bevinden zich artsen, verpleegsters, fysiotherapeuten en psychologen.

    Uiteindelijk is de cliënt gebaat bij een totaalplaatje en staan de meeste cliënten zeer zeker open voor een behandeling waarbij ook zaken worden meegenomen, die wellicht westers medisch als randzaken worden bestempeld, zoals voeding of beweging. De cliënt wordt gehoord & gezien en krijgt advies op maat. Met als resultaat een verbetering in de gezondheidstoestand.”

    Alternatieve geneeswijze steeds populairder