-
  • Goed niews uit Portugal.

    Volgens de Portugeese minister van gezondheidszorg Francis George, is het tijd dat de Portugese ziekenhuizen “traditionele behandelingen, waaronder Chinese kruidengeneeskunde” gaan benutten. “We staan er voor open” zei hij, “we kunnen de positieve effecten die deze geneeswijzen en kruiden op de bevolking kunnen hebben niet negeren”.

    Het hoofd van de Directorate General for Health (DGS)  sprak bij de inauguratie van het Confucius Institute bij de Universiteit van Coimbra, die Chinese geneeskunde wil promoten. Sprekend voor een voornamelijk Chinees publiek, vertelde Francisco George dat sinds 2005 er een wetsverandering is geweest, die alternatieve geneeszijzen, waaronder Traditionele Chinese Geneeswijzen, eindelijk reguleerd. “Na de fase van het wettelijk kader eindelijk is afgerond moeten we voorwaards met het aspect van onderwijs en ons ervan verzekeren dat deze therapieen inderdaad in het gezondheidssysteem worden geintegreerd”. In Portugal “is het nu tijd om artsen op te leiden om traditionele geneeskunde te praktiseren, waarbij we hopen dat op een dag de verschillende geneeswijzen samen kunnen gaan in de landelijke ziekenhuizen”.

    “Je kunt het succes niet negeren”, benadrukte het hoofd van de DGS, en “regulering is essentieel om goede en slechte therapeuten te onderscheiden”. Het Confucius Instituut aan de Universiteit van Coimbra gaat verder dan alleen Chinese taal en cultuur onderwijzen, en is van plan om ook Traditionele Chinese Geneeskunde te promoten. Bij de inauguratie was ook de rector van de universiteit, João Gabriel Silva aanwezig, alsmede ook  Pei Feng van de University of International Studies uit Beijing, Fang Ziangiao, University of Chinese Medicine Zheijiang, en de Chinese ambassadeur voor Portugal, Cai Run. Bron: http://www.etcma.org/