-
  • Professor Gøtzsch ontslagen door Cochrane

  • De gevierde auteur van het boek ‘Dodelijke medicijnen’, Peter C Gøtzsche (Professor, Director, MD, DrMedSci, MSc) met een persbericht over de crisis binnen de Cochrane organisatie (14 september 2018).
    ‘Tot mijn spijt moet ik u meedelen dat mijn lidmaatschap van de Cochrane-samenwerking werd ingetrokken. Er werd geen duidelijke gemotiveerde rechtvaardiging gegeven voor mijn uitzetting, afgezien van mij te beschuldigen van het in diskrediet brengen van de organisatie. Dit is de eerste keer in 25 jaar dat een lid van Cochrane wordt geroyeerd. Als gevolg van deze beslissing en een aantal bredere kwesties met betrekking tot het ontoereikende beleid van Cochrane hebben vier andere leden van de Raad van Bestuur ontslag genomen.
    Zoals de meeste mensen weten, is veel van mijn werk niet erg gunstig voor de financiële belangen van de farmaceutische industrie. Hierdoor heeft Cochrane te maken gehad met druk, kritiek en klachten.
    Mijn uitzetting is een van de resultaten van deze campagnes.’
    https://nordic.cochrane.org/sites/nordic.cochrane.org/files/public/uploads/moral_crisis_in_cochrane.pdf