-
  • Ouders van Nu heeft een aardig stukje over acupunctuur als hulp bij zwanger worden en ter verbetering van de kansen bij IVF.

    Een kanttekening is wel op zijn plaats: Ouders van Nu zegt: “volgens enkele acupuncturisten is drie of vier behandelingen voor terugplaatsing van een bevrucht eitje voldoende.” en: “Vrouwen die via de natuurlijke weg zwanger willen worden, hebben doorgaans aan enkele behandelingen genoeg.” Dan lijkt het alsof Traditionele Chinese Geneeswijzen een soort tovermiddel zijn, terwijl ze er juist op gericht zijn op een zachte manier met het lichaam mee te werken en het vrouwenlijf te versterken zodat ze succesvol zwanger kan worden. Dit is meestal eerder een kwestie van een maanden (met wekelijkse behandeling) dan van “een paar keer”.

    TCM is een proces van steeds gezonder worden totdat de natuur haar hang kan gaan; voor spectaculaire ingrepen die de natuur proberen te dingen voor ‘s mensen wil te buigen moet u bij de Moderne Industriële Geneeswijzen zijn.

    http://www.oudersvannu.nl/zwanger-worden/gezondheid-verzorging/vruchtbaarheid/acupunctuur-vergroot-de-kans-op-zwangerschap/