Oefeningen


Een leeuw rekt zich uit Oefeningen van allerlei aard kunnen een grote bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn: als je iedere dag in jezelf investeert, dan krijg je dat op den duur met rente terug. Ook verkleint de eigen inbreng de afhankelijkheid van de therapeut. Niet alle oefeningen zijn voor iedereen geschikt, maar eenvoudige bewegingsoefeningen of visualisaties kunnen heel erg waardevol zijn voor allerlei problemen. Sommige patiënten worden dan ook oefeningen aangeraden ter ondersteuning van de acupunctuurbehandeling.

Er zijn in de loop van de geschiedenis heel veel verschillende oefenmethodes ontwikkeld. Bijvoorbeeld: Yoga, Qi Gong, Feldenkrais, Alexandertechniek, Do-In ( 導引 )en Pilates. Afhankelijk van de specifieke eisen op dat moment en voor een bepaalde doelgroep zijn er verschillende toepassingen.

Het vreselijke is dat het zover lijkt te zijn gekomen dat we de manier waarop we natuurlijk bewegen en reageren vergeten zijn. Onze bewegingen zijn stijver geworden en meer stram, en misschien wel het ergste, onze geest is troebel geworden. Als gevolg hiervan is de mens het enige dier op deze aarde dat moet oefenen om de natuurlijke bewegingen weer te herkrijgen.
Svenerik Bögsater


Contact:

06-43139217
info@itchi-go.nl

Adres Zoetermeer:
Aïdaschouw 1
2726 JZ Zoetermeer

Adres Den Haag:
Goeverneurlaan 465
2523CC Den Haag

Adres Community Clinic:
Jonckbloetplein 24
2523 AR Den Haag

Privacystatemant
Algemene voorwaarden