-
  • Rosanne Herzberger, schrijfster van het recente verschenen boek “Ode aan E-nummers”, verscheen in het goed bekeken praatprogramma Pauw. Volgens haar zijn e-nummers extreem goed getest en veilig. Als je zelf kookt, ben je aan het rommelen met je eten, net zoals ze met e-nummers rommelen in de fabrieken. Niets om ons zorgen over te maken. Citroenzuur en vitamine C zitten van nature toch ook al in ons eten? Koken kost veel tijd, aandacht en energie. Dat is zonde, want we kunnen heel veel tijd aan andere dingen besteden als we ‘gewoon wat in de magnetron flikkeren’. blijkt een promotieonderzoek te hebben gedaan in opdracht van Nestlé. Ze is een groot fan van door de industrie gesponsorde studies. Haar werk is het maken van bewerkte voedingsmiddelen. Logisch dat ze e-nummers ophemelt. Ze is niet opgeleid in het geven van voedingsadvies.

    Deze microbiologe spreekt wel erg neerbuigend over anderen, zo worden gezondheidsbloggers weggezet als foodgekkies.

    Lees meer in de nieuwsbrief van Juglen Zwaan: http://preview.mailerlite.com/e5a7j2

    En bij Yassir van Unen: http://www.praktijkvanunen.nl/blog/officieel-aspartaam-kanker-e951/