-
  • Het essentiële verschil tussen “alternatieve” geneeskunde en “reguliere” geneeskunde is dat de reguliere geneeskunde door de overheid gesubsidieerd en gepromoot wordt en opleidingen en behandelingen van alternatieve geneeskunde door de beoefenaars en patiënten zelf.

    Het journalistieke weblog “Follow the Money” publiceert een serie artikelen over de zorg, gefinancierd door crowdfunding, en dus, in hun eigen woorden, “radicaal onafhankelijk”. Vandaag is het eerste deel geplaatst: “Hoe de macht in ons zorgstelsel werd verdeeld”.

    Dit is zeer relevant voor de vraag waarom de huidige geneeskunde – een industrieel model gebaseerd op de technische uitvindingen van de afgelopen honderd jaar – op dit moment zo dominant is dat veel mensen niet eens beseffen dat het zorgstelsel ook heel anders ingericht zou kunnen worden, en dat bijvoorbeeld Traditionele Chinese Geneeskunde, dat veel minder afhankelijk is van technische snufjes en grootschalige subsidie, een belangrijke rol kan gaan spelen om de zorg weer betaalbaar te maken. Van harte aanbevolen!

    https://www.ftm.nl/artikelen/dossier-zorglobby-hoe-macht-in-zorg-is-verdeeld