-
 • Betteke Visserman (1) is docent natuurvoeding (2), en heeft een praktijk waarin ze patienten behandelt met behandelt met Traditionele Chinese kruidengeneeskunde, acupunctuur en Chinese en Westerse voedingsleer. Samen met Anna van der Vlies, acupuncturist en natuurvoedingsvoedingsconsulent (3) heeft ze een DVD gemaakt met een serie van 6 kooklessen (4). De DVD curus biedt praktische handvatten en zorgvuldige informatie over bewuste voedselkeuze en bereiding, met respect en zorg voor mens en milieu.

  Deze informatie gaat vooral over:

  • de kwaliteit van voedsel
  • de energetische werking van voedsel (de energetische werking van ieder ingrediënt én van het recept als geheel)
  • optimale voedselkeuze voor mens en milieu
  • bereidingswijzen die de verteerbaarheid positief ondersteunen

  Deze cursus is bedoelt voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding die goed is voor mens en milieu. Daarnaast verschaft de cursus waardevolle informatie aan wie werkt of studeert binnen het terrein van de natuurlijke geneeswijzen en/of natuurvoedingsbranche. De cursus is gericht op veganisten, vegetariërs (de recepten bevatten vrijwel geen zuivel en soms ei) én flexitariërs (matige gebruikers van dierlijk voedsel). Bij de recepten worden meestal alternatieven genoemd voor ofwel plantaardig of dierlijk eiwit.

  “Goed eten is een kunst. Daar hoef je niet chic voor te koken, maar het verreist wel oefening en concentratie. Je lichaam is niet alleen van jou. Het is een geschenk en een verantwoordelijkheid. Om het gezond te houden, moet je weten hoe te eten” – Uit “eten” van Tich Nhat Hanh

  1. http://www.vitalevoedingsvisie.nl/nl/home
  2. http://qing-bai.nl/voedingsleer
  3. https://banyancentre.nl/meerdaagse-workshops/grip-op-je-gezondheid/
  4. http://www.earth-matters.nl/14/12714/media-en-agenda/kookcursus-bewuste-voedselkeuze.html