-
 • Het schandaal rondom de controversiele website “Wikipedia” blijft groeien. De Chinese nieuwssites  hebben het bericht opgepikt dat het wikipediaartikel over acupunctuur onterecht als “pseudowetenschappelijk” is aangemerkt. (1)

  Het bewuste artikel is door Wikipeida geblokkeerd voor verbeteringen. Mel Koppelman Msc. Heeft geprobeerd het met met wetenschappelijke aanvullingen aan te passen, maar haar account werd binnen enkele dagen geband. Zij startte een petitie om verbetering te vragen (2)

  Ook de wereldfederatie van organisaties voor Chinese Geneeskunde mengt zich in het debat: zij heeft zojuist een officiele verklaring doen uitgaan (1) over Wikipedia’s acupunctuurpagina, als reactie op de petitie (2):
  “De Wereldfederatie van organisaties voor Chinese Geneeskude doet een oproep aan de betrokkenen om het feit te erkennen dat de wetenschappelijke basis voor acupunctuur niet te ontkennen valt, en acupunctuur te beschouwen vanuit een objectief, onafhankelijk en wetenschappelijk gezichtspunt, zodat het meer kan bijdagen aan de menselijke gezondheidszorg.” (3)

  1. http://www.ecns.cn/2017/01-18/242291.shtml
  2. http://en.wfcms.org/Englishpage/detatils.jsp?id=4038
  3. https://www.change.org/p/jimmy-wales-clean-up-the-wikipedia-acupuncture-page-to-reflect-medical-and-scientific-consensus