-
 • Een acupunctuur protocol voor de behandeling van hersenschudding – door Judith Miller en Ruth McCarty, USA (1)

  acupuncture for concussion

  Dit jaar kreeg acupunctuur in de Verenigde Staten aandacht door het verschijnen van de film “Concussion” (“Hersenschudding”), over een neurochirurg die ontdekt dat atleten blijvende hersenschade hebben opgelopen door klappen tegen het hoofd (2), (3). Verschillende professionele atleten vertelden daarna over hoe acupunctuur hen had geholpen nadat ze een klap tegen hun hoofd hadden gehad. (4), (5)

  Maar hersenschuddigen komen niet alleen voor bij professionele atleten, naar schatting 15% van de 300000 aan sport gerelateerde hersenschuddingen in de VS komen voor op de middelbare school, en worden vaak niet gemeld of verkeerd gediagnostiseerd.
  Kinderziekenhuizen, zoals Children’s Hospital of Orange County (CHOC) zien een gestage stijging sinds 2010. Nieuw onderzoek is in 2016 begonnen bij CHOC om de bijdrage van “alternatieve geneeskunde”, zoals acupunctuur, aromatherapie, warmtepakkingen, visualisatie en guasha te onderzoeken bij kinderen met sympthomen die langer dan 3 maanden blijven bestaan.

  Mogelijke sympthomen zijn:

  • Hoofdpijnen of migraines
  • Lichamelijke pijnen
  • Overgeven en misselijkheid
  • Moeilijk kunnen concentreren
  • Geheugenverlies
  • Vermoeidheid
  • Gedragsstoornissen

  Deze symphomen zijn slecht te behandelen met de huidig gebruikte therapieen, maar Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), blijkt in het Orange County ziekenhuis effectief te zijn. Ruth McCarty, MS, L.Ac, heeft al 12 jaar ervaring in het behandelen van kinderen. Ze heeft een protocol ontwikkeld van punten die in haar ervaring helpen bij de behandeling van kinderen met restsympthomen van een hersenschudding.

  1. http://ommacupuncture.com
  2. http://www.imdb.com/title/tt3322364/
  3. http://sportsrehabandwellness.ca/review-of-the-movie-concussion/
  4. http://www.polkpuncture.com/thehealthyhuman/2015/10/14/acupunctureandconcussions
  5. http://www.acupuncturepediatrics.com/2016/06/28/acupuncture-for-concussion/