-
  • Gestresste artsen

  • Je hebt de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeswijzen, toch? En naar de laatsten ga je als de eerste niets meer voor je kunnen doen. Of ligt het anders?
    Beter is het onderscheid te maken tussen de Moderne Industriële Geneeskunde en de Traditionele Geneeswijzen. De Traditionele Geneeswijzen maken, zoals ze sinds het begin van de mensheid, gebruik van voeding, kruiden, massage, warmte (moxa), acupunctuur, koppen zetten (cupping) en meer. Het is tijdrovend handwerk en vakwerk. De Moderne Industriële Geneeswijzen zijn kampioen in het behandelen van acute, levensbedreigende problemen. Voor chronische problemen, die meer de levenskwaliteit dan de kwantiteit aantasten, zijn de Traditionele Geneeswijzen over het algemeen de betere keuze.

    Het industriële model dat in de geneeskunde op dit moment dominant is en waar het meeste geld in wordt gestopt, kent grote nadelen en problemen. Zeer onderschat wordt de druk op artsen, de stress, de kans op burn-out.
    Vanavond op tv: Jérôme Le Maire twee jaar lang een team Franse artsen in de operatiekamers van een groot Parijs ziekenhuis. Van chirurg, schoonmaker tot anesthesioloog, ze zijn somber of gestrest.

    https://www.medischcontact.nl/default-tonen-op/gestreste-artsen.htm