Dry needling is een sterk vereenvoudigde vorm van acupunctuur, waarbij er in spieren wordt geprikt met het doel ze te “triggeren”, of ontspannen. Helaas wordt dit nogal eens toegepast door therapeuten zonder opleiding, en zonder de eeuwenlange ervaring en kennis die al met traditionele acupunctuur is opgedaan te benutten. In Nederland mag het ook door osteopaten en fysiotherapeuten worden gedaan, in veel andere landen is dat illegaal en moet je er een acupunctuuropleiding voor gedaan hebben. Oorspronkelijk gebruikte men injectienaalden om vloeistoffen in te spuiten omdat dit “wetenschappelijker” leek, maar toen bleek dat het ook met injectienaalden zonder vloeistof gaat (vandaar de naam: “dry needling”). Tegenwoordig gebruikt men gewoon de veel dunnere acupunctuurnaalden.

Een opgeleide acupuncturist heeft minstens 4 jaar opleiding op HBO-niveau gedaan, en het is dan ook een raadsel waarom allerlei therapeuten dit zomaar denken te kunnen en mogen doen na een opleiding van een weekeindje.

Wij behandelen volgens de traditionele Chinese geneeswijzen, en “dry needling” is slechts een van de werktuigen ons acupunctuurarsenaal. Laat je, als het om naalden prikken gaat, behandelen door onze experts, niet door iemand die dat ook wel erbij denkt te kunnen doen.