De universiteit van York is de eerste universiteit in Engeland die een hoogleraar Acupunctuuronderzoek aangesteld heeft


Dr. Hugh MacPherson werkt on de afdeling gezondheidswetenschappen op de universiteit, is opgeleid als acupuncturist en herborist in de jaren ‘80, voordat hij het Northern College of Acupuncture (NCA), in Micklegate, York oprichtte.

Omdat hij daarna geïnteresseerd was in onderzoek richtte hij de Foundation for “Research into Traditional Chinese Medicine” op, waarna hij de functie accepteerde van Senior Research Fellow bij het departement van gezondheidswetenschappen aan de universiteit van York in 2003.

Sindsdien heeft hij zich gericht op onderzoek naar de effectiviteit van acupunctuur bij verschillende aandoeningen, de veiligheid, de kosteneffectiviteit en de mogelijke mechanismes die mogelijk verklaren waarom acupunctuur werkt. Zijn klinische onderzoeken hebben acupunctuur onderzocht voor verschillende aandoeningen, waaronder lage rugpijn, prikkelbaar darm syndroom, depressie en nekpijn, allemaal aandoeningen die moeilijk te behandelen zijn met Moderne Westerse Geneeswijzen.Zijn systematische reviews naar chronische pijn, inclusief lage rugpijnen nekpijn, hoofdpijn en artrose, hebben doorslaggevend bewezen dat acupunctuur meer is dan een placebo. Hugh’s studies met hersenscans zijn door andere wetenschappers met veel interesse gevolgd, en getoond in TV-programma’s zoals BBC Science en BBC’s “Trust Me I am a Doctor”.

Zijn zonderzoek en zijn rigoureuze wetenschappelijke methodes hebben significante bijdragen geleverd aan het wetenschappelijk bewijs. Hij is de auteur van meer dan 100 collegiaal-getoetstste artikelen en is co-auteur van 3 boeken.

Hij neemt de functie van professor op zich per 1 oktober 2016. Hugh zegt: “Het is een voorrecht en een eer om op deze manier te worden erkent door een van de vooraanstaande universiteiten van het Verenigd Koninkrijk. Als Professor van acupunctuuronderzoek zal ik het beste van evidence-based medisch onderzoek op het gebied van acupunctuur blijven toepassen.”


Leave a Comment