Chronische pijn en depressiviteit


Wetenschappers van de Universiteit van York hebben aangetoond dat acupunctuur de effectiviteit van standaard zorg kan vergroten en de ernst van chronische pijn en depressiviteit kan verminderen.

In een onderzoeksrapport gepubliceerd in het National Institute for Health Research (NIHR) Journals Library, toonden de onderzoekers aan dat er voldoende bewijs was om aan te tonen dat acupunctuur meer was dan een placebo. Professor Acupuncture Research, Hugh MacPherson, werkend met een team van wetenschappers uit de VS en het Verenigd Koninkrijk, bracht de resultaten samen van 29 klinische onderzoeken van hoge kwaliteit, met een focus op patiënten die zowel acupunctuur als standaard zorg kregen. In de meerderheid van deze onderzoeken werden patiënten vergeleken die acupunctuur plus standaard zorg kregen, met hen die alleen standaard zorg kregen, zoals ontstekingsremmers en fysiotherapie. De onderzoeken omvatten ongeveer 18000 patiënten, gediagnosticeerd met chronische pijn in de nek, de lage rug, de knie, en het hoofd.

Het verslag laat zien dat het toevoegen van acupunctuur significant het aantal hoofdpijnen en migraines verminderde, en de heftigheid van nek- en lage rugpijn verminderde. Het toont aan dat acupunctuur de pijn en functieverlies in artrose verminderd, wat patiënten minder afhankelijk maakt van ontstekingsremmers tegen de pijn. De studie laat ook zien dat acupunctuur kosteneffectief is.

http://www.news-medical.net/news/20170130/Acupuncture-improves-effectiveness-of-standard-treatment-for-chronic-pain-and-depression.aspx


Leave a Comment