-
 • Alternative Cancer therapies in the New York Times

 • Waarom het belangrijk is om goed onderzoek te doen en te ondersteunen, zoals beroepsvereniging Zhong (1), en ook Evidence Based Acupuncture (2), de Acupuncture Now Foundation (3) en Dr Gil Barzilay PhD (4) doen.

  Er wordt veel te veel onzin gepubliceerd, dat de feiten negeert om pakkende koppen te genereren. Dit stuk uit de New York Times (0) is een typisch voorbeeld van iets wat we wel nepnieuws kunnen noemen. “Alternatieve behandelingen voor kanker zouden volgens de New York Times schadelijk kunnen zijn.

  Echter:

  – Niemand zegt dat acupunctuur kanker geneest. In het Oosten wordt Traditionele Chinese Geneeskunde in bredere zin (dus kruiden, acupunctuur, tuina, qi gong, dieet als compleet en intensief pakket), wel ingezet in de behandeling van kanker, maar niet in het Westen

  – Het citeren van een studie van 258 patiënten die “kruiden, vitamines, TCG, homeopathie, natuurgeneeskunde, yoga, acupunctuur en andere behandelingen” krijgen, is een aanfluiting van serieus onderzoek.

  – Acupunctuur, kruiden, dieet, qi gong en tuina worden aangeraden als palliatieve zorg, die symptomen verlichten en gesteund worden door internationaal onderzoek (5).

  (0) https://www.nytimes.com/2018/07/23/well/alternative-cancer-treatments-therapies-harm-health-death.html

  (1) http://zhong.nl

  (2) http://evidencebasedacupuncture.org/

  (3) https://www.acunow.org/

  (4) https://www.facebook.com/drgiltcm/

  (5) https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/patient/acupuncture-pdq#section/all