Allergieën, hooikoorts, allergisch voor huisstofmijt, voedselallergieën


Zie ook: “kan acupunctuur helpen bij….?

De grote kracht van Traditionele Chinese Geneeswijzen, is dat ze proberen om alle aspecten van iemands gezondheid in ogenschouw te nemen, met een theoretisch raamwerk dat gebaseerd is op meer dan 2000 jaar klinische ervaring.

Bij allergieën kunnen we in het algemeen zeggen dat een normale reactie van het immuunsysteem overmatig wordt uitgevoerd, en dat dit een teken is dat de algehele balans in het lichaam is verstoord. Een van de uitgangspunten van Traditionele Chinese Geneeswijzen is dat als de balans hersteld wordt, de symptomen verdwijnen. De strategie is dus niet primair om de allergie te bestrijden, maar om het lichaam sterker te maken. Dit is een heel andere aanpak dan die van veel (alternatieve) therapieën, waarbij mensen getest worden op een heleboel allergieën of intoleranties. Niet zelden komen mensen met lange lijsten van dingen waar ze “allergisch” voor zijn. Nu kan het zinvol zijn om de dingen te vermijden die het lichaam echt teveel belasten, maar bijna altijd is het beter om de dieperliggende oorzaak aan te pakken, waardoor het lichaam zo overreageerd, dan om de buitenwereld als een vijandige plaats te gaan zien.

In allergieën en het testen van allergieën gaat veel geld om, maar dit levert niet altijd nuttige oplossingen voor de patiënt op. In onze visie bieden de beproefde therapieën met een lange geschiedenis van succesvolle toepassingen, zoals acupunctuur, in combinatie met een zorgvuldig en voorzichtig (!) eliminatiedieet de beste kansen om de problemen onder controle te krijgen.

  1. http://www.hindawi.com/journals/ja/2014/654632
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21443446
  3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3303983/
  4. http://www.acupunctuur.com/de-weg-in-acupunctuur/luchtwegen/
  5. https://www.acupuncture.org.uk/a-to-z-of-conditions/a-to-z-of-conditions/allergic-rhinitis.html
  6. https://www.acupuncture.org.uk/a-to-z-of-conditions/a-to-z-of-conditions/3893-asthma.html
  7. https://www.acupuncture.org.uk/a-to-z-of-conditions/a-to-z-of-conditions/gastrointestinal-tract-disorders.html

Leave a Comment