-
 • Het officiële standpunt van de Engelse Kankerstichtring over acupunctuur:

  Medisch onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur werkt door de zenuwen stoffen te laten vrijkomen die symptomen verminderen. De stoffen kunnen ook sommige lichaamsfuncties veranderen, zoals spierspanning. Een aantal van onze natuurlijke morfine-achtige stoffen (endorfines) worden vrijgemaakt in het ruggenmerg en de hersenen om pijn te verminderen. Serotonine kan ook vrijkomen door acupunctuur. Serotonine verminderd pijn en kan een gevoel van welzijn veroorzaken.

  Mensen die regelmatig acupunctuur krijgen zeggen vaak dat het hen helpt om ontspannen te zijn en hun algeheel gevoel van welbevinden te verbeteren.

  Een van de hoofdredenen dat mensen met kanker acupunctuur gebruiken is dat het helpt om misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie te verminderen. Speiciale bandjes om de pols stimuleren de acupunctuurpunten op de pols en kunnen helpen om misselijkheid door chemotherapie en na een operatie te verminderen.

  Acupunctuur is ruim voorhanden in ziekenhuizen, hospices en klinieken. Mensen worden er vaak naar doorverwezen voor pijn of andere symptomen zoals:

  • Vermoeidheid en zwakte
  • Droge mond
  • Kortademigheid
  • Opvliegers door de behandeling tegen kanker

  Sommige mensen merken dat ze niet alleen verlichting krijgen van symptomen, maar ook een algeheel gevoel van welbevinden.

  http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/treatment/complementary-alternative/therapies/acupuncture