-
 • Nahid, Ramin en Dawood zijn Afganen in een Grieks vluchtelingenkamp die bevriend zijn geraakt met Acupuncturists Without Borders. (AWB) (1) Hun foto kan niet hier getoond worden, omdat dat hun veiligheid in gevaar zou brengen. Nahid en Ramin vluchten uit hun land omdat ze door de Taliban gezocht worden. Dawood was vijf jaar lang een vertaler voor het Amerikaanse leger, maar heeft nog steeds geen visum gekregen. Allen wachten op nieuws van hun asielaanvraag in Griekenland. Ze mogen niet doorreizen naar een ander Europees land, maar als ze terugkeren naar Afghanistan, is hun leven in gevaar.

  Ze vertellen dat ze weer hoop hebben, omdat vrijwilligers van AWB hun lijden verlichten. AWB’s acupunctuurbehandelingen helpen hen beter te slapen, minder te pieken, helderder te denken, en vast te houden aan hoop op een betere toekomst. Acupuncturists Without Borders is de enige organisatie die acupunctuur en trauma healing verzorgd in Griekse vluchtelingenkampen.

  De AWB heeft hierbij uw hulp hard nodig.

  In 2016 heeft AWB twintig Griekse acupuncturisten opgeleid, die 50 tot 100 behandelingen per week verzorgen in vluchtelingenkampen, voor 2 euro per behandeling. Deze acupuncturisten zijn afhankelijk van onze steun voor training, gas en voorraden.

  AWB gaat eind februari terug naar Griekenland om meer behandelaars op te leiden en de bestaande programma’s uit te breiden naar minstens 3 meer vluchtelingenkampen in 2017, mits ze de financiering rond krijgen.

  i24 deed een reportage over het werk van AWB, en interviewde acupuncturist Phoebe Gilpin ter plaatse. (2)

  Indien u het een goed idee vind om deze zorg te ondersteunen, doe dan een donatie. (3)

  1. http://www.acuwithoutborders.org/greek-refugee-crisis/
  2. https://www.youtube.com/watch?v=ZygSdQn0Bkg
  3. https://donatenow.networkforgood.org/1443018