-
 • Acupressuur voor strontjes en andere oogproblemen

 • Het is voor iedereen vervelend als je kind geirriteerde, roode, jeukende of gezwollen ogen heeft. Kinderen willen er in wrijven, wat het probleem meestal alleen maar erger maakt.

  Deze symptomen worden meestal veroorzaakt door een allergie, conjunctivitis, ontstoken ooglid (blepharitis) of strontjes. Hier zijn een paar manieren en technieken om de ogen van je kind sneller te laten genezen dan je kunt zeggen: “niet wrijven!”

  Acupressuur voor ieder soort oogproblemen

  Okay, we zeiden net dat wrijven niet helpt, maar dit is anders. Na dat je je handen gewassen hebt, is acupressuur rondom de ogen een van de beste dingen die je kunt doen om de genezing te versnellen.

  Masseer de acupressuurpunten in de foto drie keer per dag. Dit stimuleert de doorbloeding in het hele gebied rondom het oog.

  Wrijf of kneed ieder punt 15 tot 30 seconden, te beginnen bij de binnenste hoek van de wenkbrauw en ga in een cirkel het oog rond. Gebruik stevige druk, maar niet zoveel dat het pijn doet. * Behandel zelf je kind met deze massage als hij/zij dat nodig heeft *

  Hier zijn nog wat natuurlijke remedies die verlichting kunnen brengen:

  #1 Warme kamillekompressen

  Deze kompressen voelen prettig bij iedere oogirritatie. Je kunt een thee maken van kamille en een washandje of doekje ermee nat maken. Doe het doekje dan direct op het oog (maar let op dat het niet te heet is). Sowieso kan een koel kompres prettiger voelen als er veel ontsteking en irritatie in het oog is.

  #2 Oculoheel homeopathische oogdruppels.

  Deze bevatten Euphrasia officinalis D5, Cochlearia officinalis D5, Jaborandi D5, Echinacea angustifolia D5, en kunnen direct in het oog gedruppeld wordten tegen de irritatie.

  #3 Wonderolie voor strontjes

  Wonderolie is geweldig tegen strontjes en zwellingen. Op een watje doen en voorzichtig over het oog wrijven. Genoeg wonderolie op het watje doen dat er geen pluisjes van het watje in het oog komen. Of, doe een klein beetje wonderolie op een wattenschijfje, leg dat op het oog en doe een warmtepakking er overheen. Voelt heerlijk.

  #4 Ogenwassing met Goldenseal

  Meng 1 theelepel goldenseal-poeder in twee kopjes water en kook dit 10 minuten. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur, en veeg het over het oog met een watje, drie tot vijf maal daags voor acute symptomen.

  Opgelet – gebruik je gezonde verstand

  De meeste oogirritaties beginnen binnen een paar dagen te verbeteren. Zo niet, ga ermee naar de huisarts.

  (1) http://www.robinraygreen.com/acupressure-for-styes-allergy-eyes-pink-eye-and-other-eye-problems/

  (2) Acupuncture for the Eyes – Julian Scott

  (3) Healing your Eyes with Chinese Medicine – Andy Rosenfarb