-
 • Nieuwe website Moxafrica

 • Moxafrica, de Britste liefdadigheidsorganisatie die directe moxibustie (okyu) als aanvullende behandeling voor Tuberculose onderzoekt, heeft een nieuwe website!

  Directe moxibustie (moxa, okyu) is het toepassen van kleine, rijstkorrelgroote, smeulende hoopjes moxa (verfijnde Artemesia Princeps) op specifieke plaatsen op de huid. Deze therapie wordt al eeuwenlang samen met acupunctuur toegepast, maar ook op zichzelf staand, in de geneeskunde van Oost-Azië. De technieken werden met name in Japan enorm verfijnd en ontwikkeld. Van moxa is bekend dat het een positief effect heeft op de bloedcirculatie en dat het het immuunsysteem versterkt. In de geschiedenis van de Oost Aziatische geneeskunde is gedocumenteerd dat het ook gebruikt is voor de behandeling en genezing van patiënten met tuberculose.

  Moxa is extreem low-tech, veilig en goedkoop. Het kan zeer goed worden aangepast aan omstandigheden waar weinig hulpbronnen beschikbaar zijn. Daarom doet Moxafrica onderzoek naar de vraag of moxibustie ingezet kan worden om vandaag te dag tuberculose te bestrijden.

  https://www.moxafrica.org/

  Moxafrica krijgt geen enkele overheidssubsidie, en is aangewezen op donaties van particulieren om haar doel na te streven. Als u het doel van Moxafrica ook een warm hart toedraagt, overweeg dan een eindejaarsdonatie:

  https://www.moxafrica.org/donate